Spinazie schelp

2 personen

Groenten

 

Ingrediënten :

 

  • 1 pak diepvries spinazie
  • boter
  • 1 ui
  • 50 gram spekblokjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 zakje kaassaus
  • peper
  • zout

 

Bereidingswijze :

 

Spinazie laten ontdooien. Vocht goed uit de spinazie knijpen.

Ui pellen en fijn snipperen. Ui samen met de spek in het spekvet bakken.

Kaassaus maken volgens gebruiksaanwijzing alleen iets minder water toevoegen dan blijft de saus wat dikker. Oven voorverwarmen op 225 graden. Schelpen invetten met boter.

Door de spinazie het ui en spek roeren. Op smaak brengen met zout en peper. De spinazie op de schelpen verdelen. Kaassaus erover gieten. Dan de geraspte kaas erover strooien.

De schelpen in de oven zetten en ca. 15 minuten bakken tot er een bruin korstje op komt.