Sperciebonen met tomaat en spekblokjes

4 personen

Groenten

 

Ingrediënten :

 

  • 600 gram sperziebonen
  • 2 tomaten
  • 1 sjalotje
  • ½ bosje peterselie
  • zout
  • 75 gram magere spekblokjes
  • 1 dl koffieroom
  • 1 eetlepel zaanse mosterd
  • peper
  • knoflookpoeder

 

Bereidingswijze :

 

Sperziebonen wassen en schoonmaken. Tomaten wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Sjalotjes pellen en fijn snipperen. Peterselie wassen, droogdeppen en in kommetje fijnknippen.

In pan met weinig water en zout sperziebonen in ca. 10 minuten net gaar koken. Intussen in braadpan spekblokjes op half hoog vuur in ca. 5 minuten uitbakken, af en toe omscheppen. Aan spek toevoegen: sjalotsnippers en blokjes tomaat. Nog ca. 2 minuten meebakken. Toevoegen: koffieroom en mosterd. Al roerend nog ca. 1 minuut zachtjes laten koken. Sperziebonen in zeef afgieten, door spekmengsel scheppen en nog even meewarmen. Op smaak brengen met zout, peper en knoflookpoeder. Peterselie erover strooien.