Ratatouille

4 personen

Groenten

Frans

 

Ingrediënten:

 

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 rode paprika, in repen
  • ½ aubergine, in plakken
  • ½ courgette, in plakken
  • 2 tomaten, in partjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel tijm
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel vers gesneden peterselie

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Verhit 1 eetlepel olijolie in een pan en bak de uien 5 minuten.

Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Schep het mengsel in de ovenschaal.

Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels olijolie, bak de paprika 3 minuten, voeg peper en zout naar smaak toe en schep ze erbij in de ovenschaal.

Verhit in dezelfde pan 1 eetlepel olijfolie, bak de courgette met peper en zout naar smaak 4 minuten 3 en voeg toe aan de ovenschaal.

Verhit nog eens 2 eetlepels olijfolie en bak de aubergine met peper en zout naar smaak 5 minuten en voeg ook dit toe aan de ovenschaal.

Meng de partjes tomaat, tomatenblokjes en tijm met de groenten in de ovenschaal en breng op smaak met peper en zout.

Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie.

Bak de ratatouille 35 – 45 minuten in de oven, roer halverwege even door.

Bestrooi voor het opdienen met verse peterselie.