Prei met citroen en honing

4 personen

Bijgerecht groenten

Hollands

 

Ingrediënten:

 

  • 1 kg dunne prei
  • 1/2 citroen
  • 100 ml kruidenbouillon ( van poeder )
  • 25 gram boter
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetlepel vloeibare honing

 

Bereidingswijze :

 

Van prei onderkant en donkergroene deel van blad afsnijden. Prei in stukken van 8-10 cm snijden, goed wassen en in vergiet laten uitlekken.

Citroen schoonboenen, schil dun eraf raspen en vrucht uitpersen. Sap door warme bouillon roeren. In hapjespan boter smelten en stukken prei hierin omwentelen.

Tijmblaadjes van takjes rissen en met citroenrasp, wat zout en peper over prei strooien. Honing erover druppelen en citroenbouillon bij prei schenken. Met deksel op pan prei in 10-15 min. gaarstoven, stukken regelmatig keren.

Lekker bij gepaneerde varkensschnitzels of vegetarische schnitzels en gebakken aardappels.

 

Tip:

Strooi voor het serveren eventueel wat verkruimelde fetakaas over de prei.