Gegratineerde sperciebonen

4 personen

Groenten

 

Ingrediënten :

 

  • 500 gram sperziebonen
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • ¼ liter melk
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels paneermeel

 

Bereidingswijze :

 

Kook de sperzieboontjes volgens het basisrecept beetgaar. Bestrijk een platte ovenschaal met boter. Maak de saus door de boter in een steelpan te verwarmen. Roer er de bloem door. Blijf roeren tot het mengsel als een bal van de bodem van de pan los laat. Roer er scheut voor scheut de melk door. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat een paar minuten zachtjes koken om de bloemsmaak kwijt te raken. Roer er de helft van de geraspte kaas door.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep de boontjes in de ingevette ovenschaal. Schep er de kaassaus over. Bestrooi met de resterende kaas en het paneermeel en zet de schaal circa 10 minuten in de oven tot er een mooi korstje is gevormd. Schakel desgewenst de laatste minuten de grill in maar let er dan wel op dat het korstje niet verbrandt.