Clafoutis met groenten en kaas

4 personen

Groenten

 

Ingrediënten :

 

  • 1 ui
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 1 prei
  • 1 grote vlees tomaat
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 2 theelepels provencaalse kruiden
  • 200 gram geraspte hollandse geitenkaas
  • zout
  • peper
  • 75 gram bloem
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • 3 eieren
  • ¼ liter melk

 

Bereidingswijze :

 

Ui pellen en snipperen. Courgette en aubergine schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Prei schoonmaken, in ringen snijden en wassen. Tomaat wassen, halveren en helften in plakjes snijden. In een grote koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en spekblokjes in ca. 4 minuten zachtjes bruin bakken. Spekjes met schuimspaan uit pan op bord scheppen. In achtergebleven bakvet ui ca. 1 minuut bakken. Kruiden en rest van groenten toevoegen en geheel al omscheppend nog ca. 5 minuten bakken.

Van vuur af spekblokjes en geitenkaas erdoor scheppen. Groenten-kaasmengsel op smaak brengen met zout en peper.

Oven voorverwarmen op 175 graden. Schaal invetten. Groenten-kaasmengsel in schaal scheppen.

Boven kom bloem met snufje zout zeven. Eieren toevoegen en erdoor mengen. Scheutje voor scheutje melk erdoor kloppen tot glad beslag ontstaat. Zout, peper en bouillonpoeder erdoor kloppen. Beslag over groenten-kaasmengsel schenken. Besprenkelen met rest van olie.

Clafoutis in midden van oven in ca. 40 minuten bruin en gaar laten worden.