Kruidenboter diverse
4 personen
Bijgerecht
Ingrediënten :
Knoflookboter:
- 1 teentje uitgeperste knoflook
- 125 gr zachte boter
- 1½ theelepel peterselie fijn gesneden
- ½ theelepel peper
Limoenboter:
- 1 limoen , schil raspen en 2 eetl. uitgeperst sap
- 100 gr zachte boter
- enkele druppels tabasco
Limoen-honing-tijmboter:
- 1 limoen, schil raspen en 2 eetl. uitgeperst sap
- 100 gr zachte boter
- 1 teentje uitgeperste knoflook
- ½ eetlepel honing
- peper
- 3 theelepels gedroogde tijm of 6 takjes verse tijm
Pesto-boter
- 50 gr groene pesto
- 100 gr zachte boter
- peper
Bereidingswijze :
Sla de zachte roomboter met de ingredienten luchtig met de hand mixer en het resultaat is zo’n creme achtige witte kruidenboter.
Eventueel laten opstijven in de koelkast.
Je kunt de boter in een potje doen. Of in de folie tot worstje rollen en dan laten opstijven.
Of met een slagroomspuit roosjes op een plank spuiten en dan invriezen.