Soezendeeg

12 grote of 25 kleine soezen

Deeg

Hollands

 

Ingrediënten:

 

  • 1½ dl water
  • snufje zout
  • 75 gram boter
  • 75 gram bloem
  • 3 eieren

 

Bereidingswijze:

 

Breng 1½ dl water met een snufje zout en boter aan de kook. Voeg er in 1 keer de bloem bij en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaar.

Neem de pan van het vuur en roer er 3 eieren 1 voor 1 door tot elk ei steeds volledig in het deeg is opgenomen. Blijf roeren tot het deeg blazen gaat trekken en glanzend is.

Maak met twee lepels kleine bergjes van het deeg op een licht ingevet bakblik.

Bak ze in ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden lichtbruin.

Tijdens het bakken de oven vooral niet openen.

Knip de soezen na afkoeling open en vul ze met een zoete of hartige vulling.