Eenvoudig brood voor in de broodmachine

750 gram

Brood

 

Ingrediënten:

 

  • 350 ml lauwwarm water
  • 500 gram tarwe meel
  • 1 grote maatlepel suiker
  • 1½ kleine maatlepel zout
  • 7 gram droge gist

 

Bereidingswijze:

 

Haal de bakvorm uit de broodmachine.

De vloeibare ingrediënten gaan als eerste in de bakvorm.

  • Water

Dan de droge ingredienten.

Droge ingrediënten worden eerst met elkaar vermengd.

- meel, zout, suiker

- Gist

Gebruik uitsluitend droge gist.

Doe deze NOOIT in de vloeistof, maar altijd op de droge ingrediënten, in een klein, in het midden van de droge ingrediënten gedrukt kuiltje.

 

Plaats de bakvorm terug in de broodmachine. Stop de stekker in het stopcontact.

Op het display verschijnt  3:25.

 

Programmakeuze:

  1. Programma: 1 - NORMAAL BROOD
  2. Bruiningsgraad: middel
  3. Gewichtkeuze: 750 gram
  4. Aan

 

Als het programma is afgelopen, schakelt de broodmachine automatisch gedurende 60 minuten op WARMHOUDEN. Daardoor wordt voorkomen dat het brood “klef” wordt.

Tijdens deze periode knippert op de display de dubbele punt.

Door op de toets UIT te drukken, kan het warmhouden voortijdig worden afgebroken.

Druk op de knop tot er een signaal ( piepen ) klinkt.

Het brood uit de bakvorm nemen. Deeghaken voorzichtig verwijderen. Eventueel met een houten spatel.

 

Attentie:

Laat de broodmachine ca. ½ uur bij geopend deksel afkoelen alvorens opnieuw een brood te bakken.

Timer gebruiken: zorg ervoor dat er geen bedervende ingrediënten worden gebruikt.

( bv.:  melkproducten, eieren )