Papas Arrugadas

2 personen

Bijgerecht aardappelen

Spaans

 

Ingrediënten:

 

  • 500 gram kleine vastkokende aardappels in schil
  • 2 eetlepels grof zeezout
  • 10 gram fijn zeezout

 

Bereidingswijze:

 

Boen de aardappelen goed schoon.

Neem dan een pan water en los daar in het zout op. Als dat gebeurt is, leg dan één aardappel in het zoute water en kijk of deze blijft drijven. Zoniet, doe dan nog wat extra zout erbij en probeer het opnieuw.

Daarna pas de rest van de aardappelen toevoegen.

Breng de aardappels aan de kook en laat het gedurende 15-20 minuten koken.

Giet de aardappels af en bestrooi ze met een beetje zout. Draai het vuur laag en laat het zout op de aardappels kristalliseren door de pan regelmatig heen en weer te bewegen.

Draai tot slot het vuur uit en bedek de pan gedurende 5 minuten met een theedoek ( geen deksel ).

Lekker met gefrituurde kippendrumsticks, mojo picon, aiolisaus en gemengde sla.