Geroosterde aardappels met gepofte knoflook

4 personen

Bijgerecht

Hollands

 

Ingrediënten:

 

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 1 bol knoflook
  • ½ zakje rozemarijn ( 20 gram )
  • 2 theelepels grof zeezout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • bakpapier

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappels schoon onder stromend water en snijd ze in partjes van ca. 1 cm.

Haal de tenen knoflook los. Verwijder de losse schilletjes, maar pel de tenen NIET !

Doe de aardappelpartjes in een kom. Bestrooi de aardappels met de rozemarijn en het zeezout en schep alles om met de olie.

Verdeel de aardappelpartjes met de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat.

Rooster de aardappel en de knoflook in de voorverwarmde oven in 40- 45 minuten goudbruin en gaar. Schep halverwege een keer om.

Schep de aardappels met de knoflook op een platte serveerschaal. Knoflook uit de schil knijpen.