Gebakken krieltjes met oesterzwammen

2 personen

Bijgerecht aardappel

 

Ingrediënten :

 

  • 2 eetlepel gehakte basilicum ( vers of diepvries )
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 2 sjalotje
  • 250 gram oesterzwammen
  • 450 gram voorgekookte krieltjes
  • zout
  • peper
  • 50 gram boter

 

Bereidingswijze :

 

Meng basilicum door de olijfolie. Pel de knoflook en snijd deze heel fijn en doe ook door de olijfolie.

Pel de sjalotjes en snipper ze. Veeg de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes.

Bak de krieltjes in de kruidenolie 4-5 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze even warm.

Roerbak de sjalotjes en oesterzwammen 2 minuten in het bakvet, schep de krieltjes erdoor en voeg peper en zout toe.

Lekker met biefstuk.

 

Tip: Bak 100 gram magere spekblokjes met de krieltjes mee.

       In plaats van krieltjes zijn aardappelblokjes ook heel geschikt.