Aardappelmuffins

4 personen ( 12 stuks )

Bijgerecht

 

Ingrediënten:

 

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels boter
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 1 theelepel citroenrasp
  • ½ theelepel zout
  • 5 aardappels ( vastkokend )
  • 2 eieren
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 12 metalen muffinvormpjes

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Wrijf de vormpjes in met een gehalveerd teentje knoflook en kwast ze daarna in met 1 eetlepel gesmolten boter.

Verwarm in een pan de slagroom met melk, knoflook, tijmblaadjes, citroenrasp en zout. Laat de room ca. 10 minuten afgedekt tegen de kook aan trekken.

Schil de aardappels, was ze en snijd ze in dunne plakjes. ( Eventueel met een kaasschaaf. )

Klop de eieren los in een kom.

Verwijder de knoflook en schep de aardappel en de eieren door het roommengsel.

Verdeel de aardappelplakjes over de vormpjes en schenk het achtergebleven roommengsel erover.

Verdeel dan de overige boter in kleine klontjes over de muffins en strooi daarna de geraspte kaas erover.

Dek de vormpjes af met aluminiumfolie en bak de muffins ca. 35 minuten in de oven.

Bewaar de afkoelde muffins in de vorm afgedekt in de koelkast of vries ze in.

 

Afbakken:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Verwijder het aluminiumfolie en bak de muffins in de vorm onafgedekt in ca. 15 minuten goudbruin en warm van binnen.