Aardappelen met een korstje

4 personen

Aardappelen

 

Ingrediënten :

  • 4 aardappelen om te poffen
  • 75 gram zachte boter
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • zout
  • peper
  • 2 sneetjes brood zonder korst

 

Bereidingswijze :

 

Kook de aardappelen in de schil gaar. Afhankelijk van het formaat duurt dat ca. 30 minuten. Controleer met een houten prikker of de aardappelen gaar zijn en giet ze af. ( De aardappelen kunnen ook in ca. 3 minuten per aardappel in de magnetron gaar worden gemaakt; laat ze dan goed afgedekt ca. 10 minuten nagaren).

Roer intussen de boter met de mosterd en wat zout en peper tot een glad mengsel. Verkruimel het brood ( dat gaat het gemakkelijkst in de foodprocessor) en roer het door het botermengsel.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de aardappelen in de lengte en zet ze naast elkaar met het snijvlak naar boven in een passende lage ovenschaal. Strooi er wat zout en peper over. Verdeel er de broodkruimmengsel over. Schuif de schaal circa 10 minuten in de voorverwarmde oven en schakel desgewenst de laatste paar minuten de ovengrill in om de aardappelen een mooi korstje te geven. Let wel op dat ze niet verbranden.

Lekker bij rood gebraden vlees. Rosbief, vlaamsgebraad etc.