Aardappelcarres
4 personen
Aardappelen
Ingrediënten :
- 750 gram vastkokende aardappels
- 2 eieren
- ⅛ liter slagroom
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- ½ zakje basilicum
- zout
- peper
- peppar mix
- 2 theelepels boter
Bereidingswijze :
Oven voorverwarmen op 175 graden. Aardappels schillen, wassen en ( met kaasschaaf ) in flinterdunne plakjes schaven.
In kom eieren, slagroom, pepparmix en helft van kaas door elkaar mengen. Basilicum erboven fijnknippen. Op smaak brengen met peper en zout.
Vorm invetten met 1 theelepel boter. Bodem bekleden met bakpapier. Op bodem ¼ deel van aardappelplakjes leggen. ¼ deel van eiermengsel erover uitstrijken. Dit nog drie keer herhalen.
Rest van kaas erover strooien. Vorm afdekken met aluminiumfolie. In midden van oven aardappelcake afgedekt in ca. 1 uur gaar laten worden. Folie verwijderen. Oven verwarmen naar 200 graden. Bovenkant van cake in nog ca. 10 minuten goudbruin laten worden. Cake uit oven nemen en in vorm laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Bakplaat invetten met rest van boter. Rand van cake voorzichtig los snijden. Plank op vorm leggen. Samen keren, even schudden en cake uit vorm laten komen. Bakpapier verwijderen. Andere plank op cake leggen en cake tussen beide planken nogmaals voorzichtig keren. Cake in lengte halveren. Helften elk in 6 vierkantjes snijden. Carres op bakplaat zetten en in midden van oven in ca. 10 minuten opnieuw verwarmen.