Spiesjes met gekruid gehakt

4 personen

Bbq

Italiaans

 

Ingrediënten:

 

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 400 gram gehakt
  • 2 beschuiten
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 4 eetlepels oude geraspte kaas
  • 1 theelepel oregano
  • zout
  • peper
  • 12 champignons
  • 1 kleine rode paprika
  • olie voor het invetten

 

Bereidingswijze:

 

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen op keukenpapier. Hak ze grof.

Doe het gehakt in een kom en wrijf de beschuiten erboven fijn.

Pel de ui en rasp hem boven het gehakt.

Voeg de tomatenpuree, de geraspte kaas, de oregano, zout en peper, de pijnboompitten toe.

Kneed het mengsel goed. Verdeel het in 8 porties en kneed ze tot worstjes.

Maak de champignons en paprika schoon. Laat de champignons heel en snijd de paprika in 12 stukjes.

Rijg achtereenvolgens aan een Bbq-pen een stukje paprika, een champignon en een gehakt worstje. Herhaal dit en eindig met een stukje paprika.

 

Op de barbecue:

Bestrijk de spitjes met wat olie en rooster ze boven de gloeiend hete houtskool in 10 – 15 minuten bruin en gaar. Keer de spitjes regelmatig.