Zalm terrine gevuld met krabboursin

4 personen

Amuse

 

Ingrediënten:

  • 1 pakje knoflook boursin
  • 1 ons gerookte zalm
  • 50 gr krabsticks fijn gesneden
  • 2 bosuitjes fijn gehakt
  • takjes dille voor garnering
  • sla-melange

Dressing:

  • 2 dl balsamico azijn

 

Bereidingswijze:

 

Breng in een kleine pan de balsamico azijn aan de kook, en laat het 5-10 minuten op laag vuur inkoken of totdat de saus stroperig is. Zet het opzij.

Meng in een kleine schaal de boursin, krabsticks en de fijn gehakte bosuitjes en zet dit afgedekt in de koelkast.

Gebruik een bakje met een diameter van ca. 2½ cm en 2½ cm diep als vorm.

Leg hierin voorzichtig de zalmplakjes, let erop dat alles is bedekt. Probeer de zalm zo in de vorm te leggen dat je straks het pakketje dicht kan vouwen.

Vul nu de vorm met 2 theelepels van de boursin krabmix. Vouw de zalm die over de vorm hangt er nu over en druk het voorzichtig aan.

Draai de vorm om en klop er licht op om de gevulde zalm uit de vorm te halen.

Herhaal dit met de overige plakken zalm.

Leg wat sla-melange op een bordje en verdeel de balsamicoazijn erover.

Leg daarna het gevulde zalmpakketje erop en garneer het geheel met een takje dille.