Scampi met asperges aardappel en seranoham

4 personen

Voorgerecht


 

Ingrediënten :

 

  • 4 aardappels, gelijke grote
  • 4 witte asperges
  • 12 scampi’s
  • 2 limoenen
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • ½ eetlepel mayonaise
  • ½ eetlepel piccalilly
  • ½ eetlepel zure room
  • ½ eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 2 sneetjes zuurdesembrood
  • 12 veldslablaadjes
  • 4 plakken serranoham in reepjes

 

Bereidingswijze :

 

16 aardappel rondjes maken en 2 keer frituren. Asperges koken en uitlaten lekken.

Scampi’s ontdooien, droogdeppen en met zout en peper bestrooien.

Limoen raspen en de rest uit persen.

In een kom dressing kloppen van helft van limoensap, 4eetlepels olie, peper en zout. Asperges in de dressing leggen.

Saus maken van fijngesneden sjalotje, mayonaise, room, piccalilly, 1 theelepel limoenrasp en de rest van limoensap, mosterd, 3 eetlepels olie, peper en zout.

Gefrituurde aardappel rondjes voorzichtig door het sausje mengen.

Brood licht roosteren en 4 rechthoeken uit de sneetjes snijden. ( 12 x 4 cm )

 

In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en scampi’s op matig vuur ca. 5 minuten gaar bakken. Halverwege keren.

Op elke scampi wat pesto scheppen.

Aardappel rondjes tegen elkaar op 4 borden leggen, achtereenvolgens beleggen met scampi’s, slablaadjes, zuurdesemtoast en serranoham.

Asperges uit dressing nemen en elk in 5 stukjes van oplopende grootte snijden.

Borden garneren ( zie foto ) met asperge plakjes, overige dressing en pesto.