Roergebakken garnalen met ananas

4 personen

Voorgerecht warm

 

Ingrediënten :

 

  • 250 gram grote rauwe gepelde garnalen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 rood spaans pepertje of 2 theelepels sambal
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • zout
  • sap van een ½ citroen
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 blikje ananasblokjes of 1 verse ananas
  • 1 bosui in ringetjes
  • ¼ komkommer

 

Bereidingswijze :

 

Laat de garnalen ontdooien. Snijd het pepertje in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en snijd het pepertje in smalle halve ringen. Snipper de knoflook. Roer de peperringen, knoflook, gemberpoeder, korianderpoeder, zout, citroensap, olijfolie en de sesamolie in een kom door elkaar. Schep de garnalen erdoor en laat afgedekt in koelkast 2 tot 3 uur marineren.

Laat de ananasblokjes uitlekken of schil de ananas en snij de ananas in vieren. Haal het vruchtvlees eruit en snij deze in blokjes. De schil en het groen bewaren om het gerecht mee op te dienen.

Verhit olie in een wok. En schep de garnalen met de marinade en de ananasblokjes in de wok. Roerbak ca. 2 minuten tot de garnalen roze zijn. Verdeel het garnalenmengsel over de parten ananasschil, bestrooi met bosui en garneer met wat plakjes komkommer.