Pasteitje met wildragout

4 personen

Voorgerecht warm

 

Ingrediënten :

 

  • 1 pakje gedroogde cantharellen
  • 1 ui
  • 50 gram ontbijtspek
  • 250 gram wildpoulet
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels boter
  • ½ theelepel thijm
  • 1 dl rode wijn
  • 2 eetlepels cranberry compote
  • 1 bekertje zure room
  • 4 pasteibakjes
  • 1 takje peterselie

 

Bereidingswijze :

 

In kom met warm water cantharellen wellen volgens gebruiksaanwijzing op pakje.

Ui pellen en snipperen. Spek in reepjes snijden. Wildpoulet bestrooien met peper, zout en bloem.

In braadpan boter verhitten. Ui en spek ± 3 minuten bakken. Vlees ± 5 minuten meebakken.

Al roerende toevoegen: cantharellen,thijm en wijn. Met deksel op de pan in ± 15 minuten gaarstoven. Af en toe roeren.

Cranberry compote erdoor roeren. Op smaak brengen met peper, zout en zure room.

Oven voorverwarmen op 200 graden. Pasteitjes op de bakplaat zetten. In midden van oven in

± 10 minuten heet laten worden.

Intussen op zacht vuur, al roerende ragout in ± 3 minuten opwarmen , eventueel de ragout met wat maizena dikker maken.

Op 4 bordejs pasteibakjes zetten. Ragout erin scheppen.

Garneren met peterselie. Direkt serveren.