Pasteitje met prei en paddenstoelen

 

4 personen

Voorgerecht

 

Ingrediënten:

  • 1 kleine prei
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 40 gram boter
  • zout
  • cayennepeper
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 50 gram bloem
  • 4 pasteibakjes
  • 400 ml kruidenbouillon van 1 tablet
  • 1 eetlepel Zweedse of grove mosterd

 

Bereidingswijze:

 

Snijd de schoongemaakte prei in dunne ringen. Snijd de schoongeborstelde paddenstoelen die groot zijn in vieren.

Verwarm de oven voor op 175 graden voor de pasteibakjes.

Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen snel lichtbruin en knapperig.

Bestrooi ze met zout en cayennepeper.

Verwarm de pasteibakjes in de oven. Verhit in een steelpan de overgebleven boter. Roer er de bloem door met een garde en voeg met kleine beetjes tegelijk de kruidenbouillon toe.

Voeg de preiringen toe en laat de saus 2 minuten zachtjes pruttelen.

Roer de gebakken paddestoelen, het aanhangende vocht, peterselie en de mosterd door de saus.

Verdeel de pasteibakjes over de borden. Schep met een desertlepel het rondje uit het pasteibakje. Verdeel de ragout over de bakjes en leg het rondje terug.

Direct serveren.