Mini spiesje van kalfsvlees met tonijnsaus

4 personen

Voorgerecht warm

 

Ingrediënten :

 

  • 1 kleine prei
  • 100 gr kalfsfricandeau
  • 4 kerstomaatjes
  • zout
  • peper
  • ½ blikje tonijn naturel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel olie
  • 8 houten cocktailprikkers

 

Bereidingswijze :

 

Prei schoonmaken, het groen eraf snijden. Prei in 4 stukjes van ongeveer 2 cm snijden en wassen. In pan met weinig water en zout stukjes prei ca. 5 minuten koken. In zeef afgieten en met koud stromend water afspoelen, zodat het kookproces direct wordt stilgelegd.

Kalfsvlees in 8 blokjes van ongeveer 2 cm snijden. Kerstomaatjes wassen.

Aan 4 cocktailprikkers stukje kalfsvlees en stukje prei steken. Aan de andere 4 cocktailprikkers stukje kalfsvlees en kerstomaatje steken. Bestrooien met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Tonijn afgieten. In keukenmachine tonijn, mayonaise, 1 eetlepel water en citroensap pureren.

Op smaak brengen met zout en peper. Saus afdekken met plastic folie en tot gebruik in koelkast bewaren.

Voor garneer de citroen in plakjes snijden. In koekenpan olie verhitten. Kalfsvleesspiesjes in ca. 5 minuten rondom gaarbakken. Tonijnsaus in vier kleine kommetjes scheppen en op de borden plaatsen. Op elk bord 2 spiesjes leggen en garneren met citroen.