Lasagne met peer en gorgonzolasaus

4 personen

Voorgerecht

Warm

 

Ingrediënten:

 

  • 6 lasagne vellen  of papardelle
  • 30 gram roomboter
  • 2 handperen, geschild en in plakjes
  • 75 ml melk
  • 50 ml kookroom
  • 100 gram gorgonzola
  • vers gemalen peper
  • rode peperbesjes en basilicumblaadjes voor garnering

 

Bereidingswijze:

 

Kook de lasagne bladen gaar volgens verpakking.

Schep ze uit de pan en leg ze naast elkaar op een schone doek. Snijd de vellen door midden.

Verhit de boter en bak de plakjes peer totdat ze lichtbruin zijn.

Verwarm de melk en kookroom en smelt hierin al roerend de gorgonzola.

Giet een laagje saus op de borden. Leg daar een half lasagneblaadje en daarop plakjes peer. Giet er wat gorgonzolasaus over en herhaal dit nog 2 keer. Maal er tenslotte peper over en garneer het met wat rode peperbesjes en een blaadje basilicum.