In ham gegrilde vijg met blauwe kaas

4 personen

Voorgerecht

Warm

 

Ingrediënten:

 

  • 4 verse vijgen
  • 100 gram blauwe aderkaas ( blue stilton )
  • 4 plakjes serranoham
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepel balsamicoazijn
  • ½ eetlepel honing
  • Zout
  • Peper
  • Eikenblad sla

 

Bereidingswijze:

 

Vijgen wassen en kruislings diep insnijden.

Kaas in 4 stukjes snijden en in vijgen stoppen. Vijgen inpakken in ham.

Pakketjes licht bestrijken met olie.

 

Ovengrill voorverwarmen. Vijgenpakketjes op bakplaat zetten en ca. 10 minuten onder de grill schuiven, tot de ham knapperig is en de kaas begint te smelten.

Intussen sla over de borden verdelen en dressing maken van olie, azijn, honing, peper en zout.

De vijg op de borden zetten en de sla en vijg besprenkelen met de dressing.