Grote garnalen met knoflook

 

4 personen

Voorgerecht warm

 

Ingrediënten :

  • 12 grote garnalen
  • 125 gram boter
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels fijn gehakte sjalotten
  • 4 eetlepels cognac of vieux
  • dunne reepjes rode paprika

 

Bereidingswijze :

 

Pel de garnalen. Verwijder het zwarte darmkanaal. Was de garnalen, droog ze met keukenpapier.

Verwarm boter in een platte schaal in de magnetron. ( tot de boter gesmolten is )

Voeg de knoflook toe en meng dit goed door elkaar.

Wentel de garnalen aan beide kanten door de boter.

Leg de garnalen in de boter op een platte schaal en vewarm gedurende 1 minuut in de magnetron.

Neem de garnalen uit de schaal. Voeg de gesnipperde sjalotten toe en zet in de magnetron 1 minuut.

Schenk dan de cognac of vieux in de schaal.

Leg de garnalen erop met de paprika en zet alles ± 30 sec. a 1 minuut in de magnetron.

Lekker met warm stokbrood.