Gambas op zijn Spaans met wijn

2 personen

Voorgerecht

Spaans

 

Ingrediënten:

  • 10 rauwe gamba’s, gepeld
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 sjalotje
  • 2 teentje knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 50 ml rode wijn of witte wijn
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel gamba kruiden ( Verstegen )
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

 

Bereidingswijze:

 

Snij tomaten, zonder zaadjes, in kleine blokjes.

Pel en snipper sjalot en knoflook.

Marineer de gamba’s met gamba kruiden.

Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit sjalot en de helft van knoflook.

Voeg tomatenblokjes toe en bak nog 5 minuten zachtjes.

Schenk wijn erbij en laat zachtjes pruttelen tot er een dikke tomatensaus ontstaat.

Maak op smaak met peper en zout.

Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak hierin zachtjes rest van knoflook.

Bak gamba’s op iets hoger vuur tot ze roze kleuren ( en dus gaar zijn ).

Verdeel het tomaten mengsel op de borden. Leg de gebakken gamba’s er boven op.

Garneer met de fijngesneden peterselie.