Gambas op zijn Spaans met wijn
2 personen
Voorgerecht
Spaans
Ingrediënten:
- 10 rauwe gamba’s, gepeld
- 2 rijpe tomaten
- 1 sjalotje
- 2 teentje knoflook
- 2 eetlepel olijfolie
- 50 ml rode wijn of witte wijn
- zout
- peper
- 1 eetlepel gamba kruiden ( Verstegen )
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
Bereidingswijze:
Snij tomaten, zonder zaadjes, in kleine blokjes.
Pel en snipper sjalot en knoflook.
Marineer de gamba’s met gamba kruiden.
Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit sjalot en de helft van knoflook.
Voeg tomatenblokjes toe en bak nog 5 minuten zachtjes.
Schenk wijn erbij en laat zachtjes pruttelen tot er een dikke tomatensaus ontstaat.
Maak op smaak met peper en zout.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak hierin zachtjes rest van knoflook.
Bak gamba’s op iets hoger vuur tot ze roze kleuren ( en dus gaar zijn ).
Verdeel het tomaten mengsel op de borden. Leg de gebakken gamba’s er boven op.
Garneer met de fijngesneden peterselie.