Aardappelkoekje met zalmroom

4 personen

Voorgerecht warm

 

Ingrediënten:

  • 3 middelgrote aardappels
  • ½ theelepel zout
  • ½ dl geraspte kaas
  • 3 eetlepels olie

 

Voor de zalmroom:

  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ dl fijn geknipte bieslook
  • Voor garneering wat dille en kaviaareitjes

 

Bereidingswijze:

 

Maak eerst de zalmroom. Snijd de zalm in kleine stukjes en hou 4 stukjes apart voor de garneering. Klop de creme fraiche met een mixer stevig. Roer de bieslook en de zalmsnippers erdoor. Zet in de koelkast tot gebruik.

Schil de aardappels en was deze. Rasp de aardappen grof en maak de aardappelrasp droog met een schone theedoek. Doe dan de rasp in een schaal. Roer het zout en de kaas erdoorheen.

Verhit in een koekenpan de olie. Maak 4 platte koekjes van het aardappelmengsel. Leg deze in de koekenpan. Bak ze koekjes aan beide zijden in ca. 5 minuten bruin en knapperig.

Leg ze op keukenpapier om uit te lekken.

Zet 4 borden klaar en leg op elk bord een aardappelkoekje. Daarboven op een flinke schep zalmroom en garneer met zalm, dille en kaviaareitjes.

 

TIP:

Als je de koekjes nog iets knapperiger wilt hebben, bak ze dan nog een keer op de zelfde wijze als hier boven en laat ze weer uitlekken op keukenpapier.