Ananas in butterscotchsaus met vanilleijs

4 personen

Nagerecht

 

Ingrediënten :

 

  • 1 verse ananas
  • 50 gr boter
  • vers gemalen peper
  • poedersuiker
  • 4 bollen vanille-ijs

 

Saus:

  • 75 gram suiker
  • 2 dl slagroom
  • 1 borrelglas rum
  • 25 gram boter

 

Bereidingswijze :

 

Schil de ananas en snijd uit het midden 8 mooie plakken. Verwijder de harde kern uit het midden van iedere plak met behulp van een uitsteekvormpje.

Doe de suiker voor de saus met een lepel water in een steelpan en laat zonder roeren karameliseren tot de stroop goudbruin van kleur is. Voeg de slagroom toe ( pas op voor spatten) en blijf roeren tot het een gladde saus is. Voeg de rum toe en klop kort voor het serveren met een garde de boter door.

Zet het ijs ca. 30 minuten voor het serveren van de diepvries in de koelkast.

Verhit de boter in een grote koekenpan. Leg de plakken ananas in de pan, bestrooi ze met wat peper en poedersuiker en keer ze om. Bestrooi ze opnieuw met poedersuiker en bak ze aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren. Verdeel de ananas over de borden, giet er de warme saus over en schep er een bolletje ijs bij.

 

Tip:

De saus kan van tevoren worden gemaakt en voor gebruik worden opgewarmd. Klop er dan pas na het opwarmen de boter door.

Gebruik i.p.v. vanille-ijs, pecan-caramel-ijs en laat dan de ananas achterwege. Doe er dan wat slagroom op. Erg lekker.