Saucijzenbroodje

15 stuks

Borrelhapje

 

Ingrediënten:

 

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 ei, los kloppen
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel ketoembar ( koriander )
  • Zout
  • peper

 

Bereidingswijze:

 

Fruit de gesnipperde ui en knoflook glazig in de hete boter en laat afkoelen.

Doe het gehakt in een kom en meng er de ui met de knoflook, de helft van het los geklopte ei

( bewaar de andere helft ), de kerrie, ketoembar , zout en peper door.

Zet het gehakt minstens een uurtje in de koelkast om op te stijven.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien.

Verdeel het gehakt in 5 gelijke porties. Rol er een dunne worstjes van. Leg het gehakt op elk bladerdeeg plakje iets onder het midden.

Bestrijk de randen van het deeg met koud water. Vouw het deeg over de gehaktrolletjes en druk de randen stevig aan met de tanden van een vork.

Bestrijk de saucijzenbroodjes met de resterende losgeklopte ei.

Snijd ieder broodje in drie gelijke stukken of laat ze heel.

Leg ze naast elkaar op bakpapier.

Bak de broodjes in 15 tot 20 minuten goudbruin.

Warm ze desgewenst voor het serveren op in een lauw warme oven van ca. 100 graden.