Palinghapje op komkommer

24 stuks

Borrelhapje

 

Ingrediënten :

 

  • 1 komkommer
  • 15 sprietjes bieslook
  • 4 takjes peterselie
  • ½ zakje verse kervel
  • 1½ eetlepel gemberjam
  • 2 theelepels citroensap
  • zout
  • peper
  • 1 pakje gerookte paling filet
  • potje rode imitatie kaviaar

 

Bereidingswijze :

 

Komkommer wassen, in 24 plakjes van ca. 1 cm snijden en uitspreiden op keukenpapier.

In kopje bieslook, 2 takjes peterselie en kervel fijnknippen. Jam en citroensap erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Paling filets uitspreiden en dun bestrijken met kruidenmengsel. Paling filets in lengte halveren en in gelijkmatige stukjes snijden.

Plakjes komkommer op schaal leggen. Op elk plakje 3 stukjes palingfilet met besmeerde kant naar beneden leggen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Rest van peterselie in 24 kleine toefjes verdelen. Elk palinghapje garneren met theelepel kaviaar en 1 toefje peterselie.