Geglaceerde kippenvleugeltjes

4 personen

Borrelhapje vlees

 

Ingrediënten:

 

  • 2 kg kippenvleugels
  • 1,3 dl barbecuesaus
  • 150 gr abrikozenjam
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels soja
  • 2 eetlepels gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst

 

 

Bereidingswijze:

 

Snijd te veel vet van de vleugeltjes.

Meng barbecuesaus, jam, azijn, sojasaus, gezeefde tomaten, olie en knoflook in een pannetje en verwarm het mengsel tot een min of meer samenhangende saus.

Laat de saus iets afkoelen, giet hem over de vleugeltjes en roer alles goed door.

Zet de vleugeltjes afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.

 

Verwarm de oven op 180 graden.

Bak de vleugeltjes 45 minuten in een ingevette ovenschaal. Giet af en toe de marinade erover.

Keer ze halverwege.