Warme salade met biefstuk en gedroogde tomaten

2 personen

Hoofdgerecht vlees

Maaltijd salade

 

Ingrediënten :

 

  • 2 biefstukken
  • 8 gedroogde tomaten op olijfolie + 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel grof gemalen peper
  • 200 gram champignons
  • 4 eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel franse mosterd
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels geraspte oude kaas
  • 200 gram gemengde sla

 

Bereidingswijze :

 

Wrijf de biefstukken in met een lepeltje van de tomatenolie en de peper.

Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.

Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.

Roer een dressing van de azijn, mosterd, mayonaise, tomatenpuree en de tomaten olie.

Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag, draai het vuur iets lager en bak de biefstukken aan beide kanten bruin en rose van binnen. ( ca. 2 minuten aan elke kant ) Beweeg het vlees tijdens het bakken langzaam over de bodem van de pan. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten.

Bak de champignons al omscheppend 3 minuten in de droge koekenpan, op een hoog vuur.

Verdeel de sla, warme champignons en de reepjes gedroogde tomaat over de borden.

Snijd de biefstukken in dunne plakjes en leg ze op de salade.

Lekker met gefrituurde blokjes aardappel of ciabatta / foccacia brood.

 

Tip: Kan eventueel ook met kalfsoester gemaakt worden.