Zalmkomkommerroosjes met romige sinaasappelsaus

 

2 personen

Voorgerecht koud

 

Ingrediënten :

 

  • ½ bekertje creme fraiche
  • 1½ theelepel sinaasappelmarmelade
  • 1½ theelepel zaanse mosterd
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 takjes dille of 1 eetlepel diepvries dille
  • 1 rechte komkommer
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 blaadjes ijsbergsla

 

Bereidingswijze :

 

In een kommetje creme fraiche, marmelade, mosterd, zout en peper tot een sausje roeren.

Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

In kommetje olie, citroensap, peper en zout tot een sausje kloppen. 1 Takje dille erboven fijn knippen ( of diepvries dille erdoor mengen ).

Komkommer goed wassen. Met een kaaschaaf of dunschiller in de lengte 6 repen komkommer afschaven.

Zalm in 6 brede repen als de komkommer snijden. Zalm en Komkommer besprenkelen met olie-citroensausje en tot gebruik in de koelkast zetten.

 

De ijsbergsla wassen, droogslaan en over de 2 borden verdelen. Op elk bord een schaaltje met 2 eetlepels sinaasappelroomsaus scheppen.

Op een plat bord een reep zalm leggen. Reep komkommer erop leggen.  Zalm en komkommer samen losjes oprollen. Op dezelfde manier nog 5 komkommerzalmrolletjes maken.

Op elk bord 3 rolletjes rangschikken, onderkant iets samendrukken. Bovenkant van rolletjes iets uitbuigen zodat “roosjes” ontstaan.

Eventueel overgebleven olie-citroensausje over de ijsbergsla sprenkelen.

Garneer met takje dille. Direct opdienen.

Lekker met geroosterd brood ( in stervorm uitgestoken ).