Struisvogelbiefstuk met gekarameliseerde peren

4 personen

Voorgerecht koud

 

Ingrediënten :

 

Marinade:

  • ½ dl olijfolie
  • 1½ eetlepel balsamico azijn
  • 1½ eetlepel sherry-azijn
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • peper

 

  • 2 struisvogelbiestukjes
  • 1 rijpe peren
  • 1 eetlepel citroensap

 

Vinaigrette:

  • 1½ eetlepel balsamico azijn
  • ½ dl olijfolie
  • zout en peper

 

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 30 gr boter
  • 45 gr suiker
  • 200 gr rucola
  • 1 zakje walnoten

 

Bereidingswijze :

 

Maak de marinade. Roer alle ingredienten door elkaar in een ondiepe kom ( geen aluminium). Snijd het vlees in reepjes en schep die door de marinade. Laat ze afgedekt 24 uur marineren in de koelkast.

Snijd de peren in langwerpige plakjes, doe ze in een kom en schep ze om met de citroensap.

Maak de vinaigrette. Klop alle benodigde ingredienten door elkaar in een kommetje. Houd de vinaigrette apart.

Doe boter in pan en verhit hem boven matig tot hoog vuur. Voeg zodra de boterbelletjes afnemen de plakjes peer en suiker toe. Sauteer ze tot de plakjes peer beginnen te karamelliseren. Haal ze uit de pan en houd ze warm.

Verdeel op 4 borden de rucola. Besprenkel de rucola met een beetje vinaigrette.

Haal de reepjes vlees uit de marinade. Verhit olie in een koekenpan boven een hoog vuur. Roerbak hierin het vlees circa 2 minuten, vooral niet te lang.

Schep de struisvogelreepjes op de rucola. Verdeel de plakjes peer erover. Bestrooi het gerecht met walnoten en besprenkel het tot slot met de rest van de vinaigrette.