Schelp fantasie cocktail

 

4 personen

Voorgerecht koud
 

Ingrediënten :

  • 2 zalmfilets
  • ½ dl. witte wijn
  • 1 dl. visfond
  • 100 gram hollandse garnalen
  • 100 gram krabflakes
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 1 appel ( granny smith )
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels opgeklopte slagroom
  • 2 eetlepels mayonaise ( remia )
  • 2 dessertlepels ketchup
  • 2 dessertlepels sherry
  • 1 takje peterselie
  • 1 citroen  

 

Bereidingswijze :

 

Schenk de fond met de wijn in een ingevette ovenschaal en leg de zalm erin. Dek de schaal af en laat de vis in een op 200c. voorverwarmde oven in ca 20 min. garen.

Als de vis gaar is haal deze uit de schaal en laat de zalm afgedekt afkoelen.

Snij de appel in kleine blokjes en sprenkel de citroensap erover.

Snij de bosui in ringen, de zalm in blokjes.

Maak een cocktailsausje van slagroom, mayonaise, ketchup en sherry.

Drapeer op een grote zeeschelp ombeurten de zalm, krab, garnalen, rivierkreeftjes, bosui en appel.

Doe als laatste het cocktailsausje er overheen.

Garneer met een schijfje citroen, takje peterselie en komkommershijfjes.