Salade van watermeloen druiven en parmaham

4 personen

Voorgerecht

Relaxed zomers menu

 

Ingrediënten:

 

voor de dressing:

  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • zout en versgemalen peper

 

voor de salade:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 à 6 mooie plakken parmaham of prosciutto crudo
  • 4 plakken rijpe watermeloen, zonder pitten
  • 1/2 zakje gemengde babyleafsla
  • 12 blauwe druiven

 

Bereidingswijze:

 

Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de olie en bak hier in de parmaham op lage stand krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Snijd de watermeloen in gelijke parten.

Schep de dressing vlak voor het serveren door de gemengde slablaadjes en verdeel dit over 4 borden. Meng de druiven en meloenpartjes erdoor.

Maal er nog wat peper over en serveer direct.