Salade van beenham met frambozen notendressing

4 personen

Voorgerecht koud

 

Ingrediënten :

 

  • 1 zakje diverse soorten sla
  • 1 rode paprika
  • ½ blikje mais
  • 75 gram walnoten
  • 500 gram beenham in plakken
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook

 

voor de dressing:

  • 2 eetlepels frambozenazijn of rode wijnazijn
  • peper
  • zout
  • mespuntje mosterd
  • mespuntje suiker of 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels notenolie
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Bereidingswijze :

 

Was de sla soorten, laat ze goed uitlekken en zet ze apart. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Giet de maiskorrels af. Hak de helft van de noten grof.

Meng voor de dressing de frambozenazijn met peper, zout, mosterd en suiker of honing. Giet de olie er al roerend scheutje voor scheutje bij. Schep de gehakte noten erdoor. Meng de helft van de dressing door de sla.

Verdeel de sla met paprikareepjes en de mais over de borden. Leg opgerolde plakken ham erom heen en giet de rest van de dressing eroverheen.

Garneer de salade met de hele noten en fijngehakte bieslook.