Pallet van Fruit de mer

 

4 personen

Voorgerecht

Hollands

 

Ingrediënten:

  • 1 blikje kreeftensoep
  • 4 theelepels creme fraiche
  • 12 gepelde grote garnalen
  • 1 eetlepel scampie kruiden mix
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 ongepelde ijslandse garnalen
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram gravad lax
  • 1 stokbrood
  • 1 citroen
  • dille

 

Bieslook saus:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel fijn gesneden bieslook

 

Gravad Lax saus:

  • ½ dl fijn geknipte dille
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels ( zoete ) mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 dl olie

 

Bereidingswijze:

 

Laat de garnalen marineren in de scampie kruidenmix met olie.  Maak de sausjes.

Snij het stokbrood in plakken. Warm de soep op. Rijg de garnalen aan een saté prikker en bak de garnalen in een koekenpan.

Verdeel de zalm en de gravad lax op de borden. Doe de sausjes in een kommetje en zet deze ook op het bord. Leg het stokbrood erbij en de garnalen. Als laatste het soepje met een beet je creme fraiche erin.

Je kunt het verder garneren met een schijfje citroen en dille.