Makreelsalade

4 personen

Koud voorgerecht

 

Ingrediënten :

  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels boter
  • 2 dl witte wijn
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel
  • 1 gerookte makreel
  • zout
  • peper
  • 1 zakje slamelange
  • 1 dl pomodori dressing

 

Bereidingswijze :

 

Sjalotjes pellen en fijn snipperen. In sauspan boter verwarmen en sjalotjes ca. 1 minuut zachtjes fruiten.

Witte wijn toevoegen en op hoog vuur inkoken tot 1 á 2 eetlepels over zijn. Van vuur af mayonaise en mierikswortel erdoor roeren.

Intussen makreel schoonmaken, vel en graatjes verwijderen. In kom makreel met vork fijn prakken. Mierikswortelmengsel erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

Sla over vier borden verdelen. Dressing erover sprenkelen. Met twee eetlepels ovale bolletjes van makreel vormen en op de sla leggen.

Serveren met stokbrood.