Grand entree van zalm

4 personen

Voorgerecht

 

Ingrediënten:

  • 75 gram bloem met zout
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 2 eetlepels boter
  • 10 sprietjes bieslook
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • 400 gram gerookte zalm
  • 4 kleine verse geitenkaas rondjes ( president 12 stuks)
  • 1 stronkje witlof
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel ketchup
  • 4 cherry trostomaatjes
  • 1 eet rijpe mango
  • 1 eetlepel limoensap
  • Zwarte peper
  • 4 blaadjes eikenbladsla
  • 3 theelepels zalmkaviaar

 

Bereidingswijze:

 

Flensje:

Maak eerst de flensjes. Roer de bloem met zout, het ei en de melk tot een glad beslag en bak er met de boter in een koekenpan 1 flensje van. 

Knip de bieslook fijn. Besmeer de flens met roomkaas. Beleg de flens met de helft van de bieslook en een paar plakjes zalm. Rol de flens stevig op en laat ze in huishoudfolie verpakt ca. 1 uur in de koelkast opstijven.

 

Zalmbonbon:

Vorm 4 bolletjes van de geitenkaas en vouw er een stukje zalm om tot een zalmbonbon. Garneer de bonbon met zalmeitjes en wat fijn geknipte dille.

 

Lofschuitje:

Snijd de overige zalm in reepjes. Verdeel over 4 mooie blaadjes witlof 1/3 deel van de zalmreepjes. Verdun met een klein beetje water 1½ eetlepel mayonaise en roer de overgebleven bieslook erdoor tot een sausje. Schep de saus over de zalm en garneer met de kappertjes.

 

Gevulde tomaat:

Roer de overige mayonaise met de ketchup en 1/3 deel van de zalmreepjes door elkaar.

Snijd de kapjes van de tomaatjes, hol ze uit en vul de tomaatjes met de zalmsalade. Zet de kapjes er weer op. Garneer met een beetje peterselie.

 

Cocktailglaasje:

Was de sla en snij deze fijn. Doe in het glaasje. Snijd de mango in blokjes doe deze boven op de sla in het glaasje. Besprenkel met wat limoensap. Leg als laatste de zalmreepjes erop. Garneer met wat zwarte peper en een takje dille.

 

Zet 4 apart uitziende borden neer.

Snijd de flens in 4 plakken en leg ze samen met de zalmbonbon, lofschuitje, gevulde tomaat en glaasje op de borden.