Gerookte forel met appelsalade

4 personen

Voorgerecht vis

 

Ingrediënten:

  • 1 appel met rode schil
  • 1 appel met groene schil
  • 2 grote zoet zure augurken
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels mayoniase
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 zakje gemengde sla
  • 4 gerookte forelfilets

 

Bereidingswijze:

 

Halveer de goed gewassen appel in de lengte en verwijder het klokkenhuis.

Dek van beide soorten een helft meteen strak af met huishoudfolie om verkleuring te voorkomen.

Snij de resterende appel helften met de schil en al in klein e blokjes.

Snijd de bos uitjes in ringetjes.

Snij de augurk eveneens in blokjes.

Doe in een kom de appelblokjes, de augurkblokjes, bos ui, 1 lepel augurkenvocht, mayonaise en de zure room. Schep dit door elkaar en breng de salade op smaak met wat zout en peper.

Verdeel wat sla over de borden. Leg op ieder bord een gerookte forelfilet en schep er de salade naast.

Garneer met de plakjes rode en groen appel van de achter gehouden appel helften en met wat augurkplakjes.

Eventueel serveren met toast of stokbrood.