Coupe cocktail

 

4 personen

Voorgerecht koud

 

Ingrediënten:

  • 1 klein meloentje
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram krabsticks
  • een paar sla blaadjes
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 dessertlepel tomatenketchup
  • 1 dessertlepel wiskey
  • citroensap
  • 1 dessertlepel fijn gehakte dille ( vers of diepvries )
  • paprikapoeder
  • Garneer, ijslandse garnaal, ei, kaviaar

 

Bereidingswijze:

 

Steek met een balletjessteker circa 16 balletjes uit de meloen.

Snijd de gerookte zalm in reepjes. Snijd de krabsticks in stukjes.

Scheur de gewassen sla in stukjes.

Klop de creme fraiche, mayonaise, tomatenketchup en de wiskey door elkaar tot een romig sausje.

Doop de rand van de glazencoupes eerst in de citroensap en daarna in de dille, zodat de glazen een groen randje krijgen.

Leg de sla op de bodem van de coupes en verdeel er de meloen en de vis over.

Schep de saus op de cocktail en bestrooi met wat paprikapoeder.

Garneer met b.v. IJslandse garnaal, ei en kaviaar.