Carpaccio van gevulde ossehaas

4 personen

Voorgerecht koud

 

Ingrediënten :

  • 300 gr ossenhaas aan één stuk
  • 6 eetlepel pesto
  • 3 gedroogde tomaten
  • zout
  • peper
  • 20 basilicumblaadjes
  • 1 zakje gemengde sla
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1½ eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 50 gr parmezaanse kaas aan één stuk
  • ( 50 gr pijnboompitten )

 

Bereidingswijze :

 

Vlees in de lengte insnijden en openklappen. Vlees plat slaan zodat er een lap ontstaat die gevuld kan worden. Pesto met gedroogde tomaten pureren. Vlees met zout en peper bestrooien en met pesto-tomatenmengsel bestrijken. Vlees oprollen.

Vleesrol in plasticfolie rollen en tot gebruik in koelkast bewaren.

Vlees voor het serveren ca. 30 minuten in diepvriezer leggen. Ondertussen sla over 4 borden verdelen en dressing maken van olijfolie, azijn, poedersuiker, zout en peper. De dressing over de sla sprenkelen.

Vlees in dunne plakjes snijden en ook over de 4 borden verdelen. Met dunschiller kaas erover schaven en voor garnering een paar blaadjes basilicum erop leggen.

 

Tip: Bestrooi de carpaccio voor het serveren met pijnboompitten die in een droge koekenpan

        lichtbruin geroosterd zijn.