Carpaccio ossehaas

 

4 personen

Voorgerecht koud

 

Ingrediënten :

  • 2 ons ossehaas
  • vers gemalen peper
  • zout
  • 1 zakje gemengde sla
  • 4 theetlepels Kappertjes
  • 1 ons verse aan een stuk parmezaanse kaas
  • 1 potje gedroogde tomaten in olie
  • 1 zakje pijnboompitten

 

Dressing:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 theelepel honing

 

Bereidingswijze :

 

Doe de ossehaas een half uurtje in de vriezer, zodat deze wat stijf is.

Snij dan de ossehaas in flinterdunne plakjes. Drapeer ze op de borden. Leg wat sla in het midden van het bord. Strooi wat zout en vers gemalen peper er overheen.

Doe 2 eetlepels dressing alleen over de sla.

Laat het potje met de gedroogde tomaten uitlekken en snij deze fijn. Strooi dit over de borden samen met 1 theelepel kappertjes.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Verdeel deze over de borden.

Garneer het geheel af met geschaafde parmezaanse kaas.