Carpaccio met krokant gefrituurde garnalen

2 personen

Voorgerecht koud

 

Ingrediënten :

  • 1 ons ossehaas
  • vers gemalen peper
  • zout
  • 1 zakje rucolla
  • 1 ons verse parmezaanse kaas
  • 2 theelepels rode pesto
  • 6 gepelde gamba’s
  • 1 eiwit
  • 3 eetlepels paneermeel

 

Dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetleples fritesaus
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 flinke eetlepel poedersuiker
  • 1 theelepel Zaanse mosterd
  • 1 theelepel senap stark

 

Bereidingswijze :

 

Dressing maken:

Neem een grote kom en roer alle ingrediënten door elkaar.

Heb je teveel gemaakt kan het nog een week in de koelkast bewaard worden.

 

Doe de ossehaas een half uurtje in de vriezer, zodat deze wat stijf is.

Snij dan de ossehaas in flinterdunne plakjes. Drapeer ze op de borden. Leg wat sla in het midden van het bord. Strooi wat zout en vers gemalen peper er overheen.

Doe 2 eetl. Dressing erover verdelen.

Verdeel wat rode pesto over de carpaccio.

 

Verhit de frituur tot ca. 190 graden.

Klop het eiwit.

Peper en zout de garnalen. Haal ze door het eiwit en dan door de paneermeel.

Bak ze goudbruin krokant. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Leg de garnalen op de sla.

Garneer het geheel af met geschaafde parmezaanse kaas.