Carpaccio met blauwe kaas

4 personen

Voorgerecht koud

 

Ingrediënten:

  • 300 gram Ossenhaas
  • 1 bakje alfalfa
  • 50 gram blauwe kaas
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels pijnboompitten

 

Voor de dressing:

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 6 eetlepels olijfolie

 

Bereidingswijze:

 

Maak de dressing. Verkruimel de kaas, snipper het sjalotje fijn.

Bak de pijnboompitten in een droge pan bruin en laat ze afkoelen op een stukje keukenpapier.

Verdeel de alfalfa over de borden. Rangschik de dunne plakken vlees waaiervormig op de borden. Verdeel de dressing over het vlees.

Bestrooi de carpaccio met de kaas, sjalot en wat pijnboompitten.

Garneer eventueel met peterselie.