Wiener schnitsel

 

2 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 2 kalfschnitzels ± 100 gr. per stuk
  • 2 eetlepels bloem
  • zout
  • peper
  • 1 ei
  • paneermeel
  • bakboter
  • citroen schijfjes om te garneren

 

Bereidingswijze :

 

Klop de schnitzels met een deegrol of met de bodem van een steelpan tussen twee velletjes huishoudfolie zo plat mogelijk. Peper en zout het vlees rijkelijk.

Doe bloem op een bord.

Klop het ei met een paar druppels water los in een diep bord.

Schep een paar lepels paneermeel op een derde bord.

Haal de schnitzels eerst door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf.

Haal ze daarna door de losgeklopte ei en zorg dat ze rondom goed met het ei in aanraking komen. Haal ze tenslotte door het paneermeel en druk het paneerlaagje stevig aan.

Leg ze zo mogelijk naast elkaar in de koelkast, zodat het paneerlaagje goed kan hechten.

 

Verhit de bakboter in een koekenpan met anti-aanbaklaag tot het schuim weg trekt.

Bak de schnitzels op middelhoog vuur aan beide kanten in circa 5 min. goudbruin en keer ze in die tijd een keer om.

Garneer ze met schijfjes citroen.

Geef er gebakken aardappelen en sla bij.