Varkensvlees gestoofd in Portugese rode wijn

2 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 2 aardappels (vastkokend)
  • 300 gram hamlappen
  • 75 gram chorizoworst (stukje)
  • 2 eetlepels olie
  • 2½ dl Portugese droge rode wijn
  • 1 dl water
  • zout
  • peper
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1½ theelepel provencaalse kruiden
  • maggie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels bouillonpoeder

 

Bereidingswijze :

 

Ui pellen en in ringen snijden. Paprika schoonmaken, wassen en in lange repen snijden. Aardappels schillen, wassen en met de kaasschaaf in plakjes schaven. Vlees in blokjes snijden. Chorizo in blokjes snijden.

In een braadpan olie verhitten. Chorizo ca. 2 minuten zachtjes bakken. Vlees toevoegen en in ca. 3 minuten al omscheppend bruin bakken. Ui en paprika ca. 2 minuten meebakken. Aardappelplakjes, wijn, tomatenpuree en water toevoegen. Aan de kook brengen en vlees afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar stoven.

Vlees opnieuw zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout, peper, paprikapoeder, provencaalse kruiden, maggie en bouillonpoeder.

Eventueel de stoofpot iets dikker maken met maizena.

Lekker met stokbrood.