Varkenshaasje in romige preikaassaus

 

2 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten:

  • 150 gram fetakaas
  • 250 ml slagroom
  • 1 volle theelepel maïzena
  • 1 prei
  • 50 gram boter
  • 2 varkenshaasjes
  • zout
  • peper
  • 250 gram kastanje champignons

 

Bereidingswijze:

 

Prak de feta fijn. Roer de slagroom en maïzena door elkaar en roer dan de kruimels feta erdoor.

Snijd de schoongemaakte prei in dunne ringen. Maak de champignons schoon en snij deze in vieren.

 

Verhit de boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes snel rondom lichtbruin. Temper de hittebron.

Bak de champignons ca. 8 minuten. Bestrooi ze met zout en peper.

Ondertussen bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het vlees in ongeveer 15 minuten gaar.

Schep de varkenshaasjes uit de pan. Dek het vlees af met aluminiumfolie om het warm te houden.

Roer het aanzetsel los van de bodem van de pan. Giet het slagroommengsel bij het braadvet en breng aan de kook. Voeg de gesneden prei toe.

Roer alles met een garde goed door tot er een gladde saus ontstaat. Snijd de varkenshaasjes in plakken.

Verdeel de varkenshaasjes over de borden. Schep de preikaassaus erover en verdeel de champignons.

Lekker met hasselback aardappels en ook lekker met tagiatelle. Eet smakelijk.