Tortelini met Danish blue

 

2 personen

Hoofdgerecht vlees

Italiaans

 

Ingrediënten :

 

  • 125 gram tortelinie
  • 1 doos champignons
  • 1 ui
  • ¼ slagroom of roomculinair of kookroom
  • ½ ons ham
  • 3 ons gehakt
  • 1 pakje danish blue
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • peper
  • maggie
  • paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde basilicum

 

Bereidingswijze :

 

Pasta koken ± 15 minuten.

Intussen ui snipperen. Champignons in vieren snijden. Ham in stukjes snijden.

Gehakt rul bakken. ( zonder boter of olie ) Peper, maggie, paprikapoeder, ui en champignons erbij doen en meebakken. Er boven uitpersen het teentje knoflook. Ham erbij en danish blue erdoor verkruimelen en goed blijven omscheppen totdat de kaas gesmolten is. De bouillonpoeder erbij, de room en basilicum. Dit even zachtjes laten pruttelen, tot de saus wat ingedikt is.

De pasta afgieten en uitlaten lekken. Daarna de pasta in de saus doen en goed omroeren.

Serveer met geraspte kaas.